meny
SKALDJUR/SHELLFISH
Våra skaldjur serveras med tillhörande såser och smörstekt toast
Our seafood is served with accompanying sauces and buttered toast
Ostron
Normandie FR 40 / Gillardeau FR 55 / Flatostron 69
Oysters, Normandy, Gillardeau, Flat Oysters
Ostronplateau
12 st; Normandie, Gillardeau med butikens tillbehör 595
Oyster Plateau, Mix of Normandy (FR) & Gillardeau (FR) with condiments
Amerikansk hummer 1/1 675, 1/2 345
American lobster
Irländsk/Fransk hummer dagspris
European lobster daily price
Havskräftor dagspris
Langoustines daily price
Skaldjursplateau Ett rikligt urval av dagens läckerheter från havet med såser & tillbehör, 1190 kr
Seafood plateau, Todays choice
Smögenräkor 1/1 325, 1/2 175
Shrimps from Smögen
Rökta räkor 1/1 260, 1/2 155
Smoked shrimps
Två valfria såser till dina skaldjur
Your choice of two sauces
Aioli
Rhode Island
Bao hot sauce Taiwan med hetta från ingefära
Peguin aioli Mexican med torkad chili
Varma skaldjur
½ Gratinerad Hummer med baugette & grillad citron 365
Half gratinated Lobster with baugette & grilled lemon
Moules Marinières 1/1 260 1/2 180
Sniglar svenska från Vingåker i Sörmland, gratinerade med vitlökssmör, persilja & panko severade med baugette 185
Gratinated Snails with herbs & garlic, served with baugette
Tillbehör
Pommes frites & aioli 65
Fries with aioli
Pommes frites & tryffelmajonnäs 75
Fries with truffle mayonnaise
Vitlöksbröd 65
Garlic Bread
Trädgårdssallad med Cube green sallad 65
Garden Salad, Cube green
Sotade pimientos padrònes med aioli 85
Blackened Padròn pepper with aioli
Våra skaldjur kokas i vårt kök med största omsorg. Tillgång och utbud varierar efter väder och vind!
Brödservering för två
FÖRRÄTTER/STARTERS
Caviar, Störrom Baerii;
serveras med gul lök, smetana och smörstekt toast 30g/ 895
Sturgeon Caviar, ask about today’s selection; with onions, smetana and buttered toast.
Skagenröra toppad med löjrom, serveras med smörstekt toast 225/365
Toast Skagen with bleak roe
Moules Marinières, ½ 180
Löjrom serveras på krispig råraka med smetana, rödlök & gräslök 295
Bleak roe served with råraka/Swedish potato cake, smetana, red onion & chives
Monrads SOS tre sorters sill/strömming, Norrbottenost, knäcke, smör & dillslungad potatis 165
Monrads SOS Herring in three ways, Swedish hard cheese, crisp bread, butter & Swedish new potatoes
Lerpottasill klassisk servering med ägg, rödlök, gräslök, dill, brynt smör, färskpotatis & kavring 185
Clay pot herring with egg, red onion, chives, dill, browned butter, fresh potatoes & dark rye bread
Råbiff på svenskt innanlår vänd i dragonmajonnäs med hackad schalottenlök, gravad äggula & pommes allumettes serveras med grillad tomatsallad 210
Beef Tartare tossed in a tarragon dressing with red onion, cured egg yolk & pommes allumettes served with grilled tomato salad
Monradsbrädan Blandade utvalda delikatesser för två personer 375
Monrads plate; mixed cold selection from our deli, for two persons
HUVUDRÄTTER/MAINS
Kvällens Fisk med kökets val av tillbehör – dagspris
Todays fish with chefs choice of garnitures daily price
Moules Marinières, 1/1 260
Caesarsallad med pilgrimsmussla, scampi & räkor 325
+ meny med 1/2 plockad hummer + 275
Caesar salad with scallop, prawns & shrimps
Skagenröra toppad med löjrom serveras med smörstekt toast 365
Toast Skagen with bleak toe served on a buttered toast
Rimmad Lax med dillstuvad potatis 315
Lightly salted salmon served with dill-stewed potatoes
Lerpottasill klassisk servering med ägg, rödlök, gräslök, dill, brynt smör, färskpotatis & kavring 295
Clay pot herring with egg, red onion, chives, dill, browned butter, fresh potatoes & dark rye bread
Inkokt lax i kuber med dillmajonäs, strimlade sockerärtor, rädisa, pressgurka & färskpotatis 295
Cold poached salmon served with dill-mayonnaise, sugar snap peas, radish & fresh potatoes
Tagliatelle Arrabbiata med burrata, chimichurri smaksatt med basilika, eldad tomat & råhyvlad zuccini toppad med friterad baugette 365
Tagliatelle Arrabbiata with burrata, chimichirri with basil, baked tomato & raw zuccini topped with deep fried baugette
Grillad Tonfisk på en bädd av raita strödd med grillad pulpo & chilipicklad gurka, sotad gemsallad & säsongens bönor 365
Grilled Tuna on a bed of Raita with grilled pulpo, chili pickled cucumber, smoked gem salad & seasonal beans
Chèvre Chaud honungsgratinerad getost på smörstekt toast, variation på betor, sötsyrliga rostade valnötter, grillad hjärtsallad, bipollen & senapsvinaigrette 295
Chevre Chaud; goat cheese gratinated with honey on butterfried toast, variation of beetroots, sweet and sour roasted walnuts, grilled gem salad, bee pollen & mustard vinaigrette
Råbiff på svenskt innanlår vänd i dragonmajonäs med hackad schalottenlök, gravad äggula & pommes allumettes serveras med grillad tomatsallad 345
Beef Tartare tossed in a tarragon dressing with red onion, buried egg yolk & pommes allumettes served with grilled tomato salad
Viltköttbullar med färskpotatis, rårörda lingon, pressgurka & gräddsås 255
Game meatballs with mashed potatoes, lingonberries and cream sauce
Todays meat: Oxfilé/Entrecôte serveras med kökets val av tillbehör: sotade pimientos padrones med aioli, tomatsallad, bearnaisesås & pommes frites 585/485
Entrecote/Filet of beef served with blackened padròn pepper with aioli, tomato salad, bearnaise sauce & french fries
DESSERTER/DESSERTS
Hemgjord glass & sorbet fråga efter dagens urval av smaker 48/kula
Homemade icecream & Sorbet; ask for today´s selection
Vispad Yoghurtpannacotta med färska jordgubbar marinerade i lime, vanilj & stjärnanis, serveras med ängsyrasorbet & crunch på mandelbiskvi 145
Whipped yoghurt panna cotta; fresh strawberries marinated with lime and vanilla vinaigrette, sorrel sorbet, and almond cookie crunch
Ljummen Moccaruta med Nickes kokosglass, kaffelglasyr & rostad kokos 140
Warm mocha cake with Nicke´s coconut ice cream, coffee glaze and roasted coconut
Crème brûlée, vanilj, socker, grädde 115
Crème brûlée, caramelized sugar, vanilla, cream
Ost kvällens tre ostar med tillbehör 145
Assortment of cheese
Husets Raringar Olika sorters tryfflar till kaffet från 35
Truffles different flavours & styles, your choice
Söta viner
Château Haut-Bergeron, Sauternes, Frankrike 125
Gewurztraminer Vendange Tardive, Hugel, Alsace, Frankrike 135
Riesling Auslese, Dr Bürklin-Wolf, Pfalz, Tyskland 165
Late Harvest, Wöllfer, Long Island (New York), USA 165
Malmsey Madeira, Cossart Gordon, Portugal 145
Meandro Reserve Port, Duoro, Portugal 120
Kaffedrinkar
Espresso Martini – Vodka, Kahlua & espresso 180
Irish Coffee – Jameson, kaffe & grädde 180
Kaffe Karlsson – Cointreau, Baileys, kaffe & grädde 180
från baren
Gratinerade ostron 165
3 st
Ostron,
Normandie Frankrike 35
Gillardeau Frankrike 45
Flatostron Sverige 65
Rökta räkor 155
med aioli & smörstekt toast
Husets lilla råbiff 210
kökets val
Ostbricka 145
ortiz spanska konserver
STARKT & SYRLIGT
Negroni
Gin, Campari, Carpano Antica
Last Word
Gin, Chartreuse, Luxardo, Lime
Daiquiri
Rom, Lime, Sockerlag
Margarita
Tequila, Cointreau, Lime, Agave
Amaretto Sour
Bourbon, Amaretto, Citron, Sockerlag
Limoncello Spritz
Limoncello, Citron, Cava, Soda
5 cl 170 kr
KAFFEDRINKAR
Irish Coffee
Jameson, Socker, Kaffe, Grädde
Kaffe Karlsson
Baileys, Cointreau, Kaffe, Grädde
Espresso Martini
Vodka, Kahlua, Espresso
5 cl 180 kr
Bordsbokning
Här kan du boka bord för dig och ditt sällskap (max 9 personer online).
För större sällskap och eventuella frågor, kontakta oss per telefon 08-755 16 10 eller storasallskap@monrads.se.
Observera att vissa bord inte går att boka på webben, så ring oss på 08- 755 16 10 om önskad tid och plats inte finns tillgänglig, så försöker vi hjälpa till. Välkomna!
Monrads är öppet sju dagar i veckan
Varje dag erbjuder köket Dagens fisk. Det är alltid en alldeles nyinkommen fisk; serverad som filé, i bit eller hel med kockarnas val av tillbehör samt även Dagens husman.
Lunchmeny
Läs mer och ladda ner meny
Middagsmeny
Läs mer och ladda ner meny
Fler än 10 vid bordet
Läs mer
Självklart har vi också en separat meny för våra yngre gäster!