SKALDJUR/SHELLFISH
Våra skaldjur serveras med tillhörande såser & smörstekt toast
Ostronplateau
12 st; Flatostron, Gillardeau FR, & Normandie FR med butikens tillbehör 595
Oyster Plateau, Mix of Flat Oyster, Gillardeau (FR) & Normandy (FR) with condiments
Ostron Normandie Fr 40/Gillardeau Fr 55/ Flatostron Sv/Fr 69
Oysters; Normandy, Gillardeau, Flat oysters
Skaldjursplateau
Ett rikligt urval av dagens läckerheter från havet med såser & tillbehör, 1190
Seafood plateau, Todays choice
Amerikansk hummer 1/1 675, 1/2 345
American lobster
Irländsk/Fransk hummer dagspris
European lobster
Havskräftor dagspris
Langoustines daily price
Smögenräkor 1/1 325, 1/2 175
Shrimps from Smögen
Rökta räkor 1/1 260, 1/2 155
Smoked shrimps
Våra skaldjur kokas i vårt kök med största omsorg.
Tillgång och utbud varierar efter väder och vind!
Välj din sås till dina skaldjur;
Your choice of sauce
Aioli
Rhode Island
Bao hot sauce Taiwan med hetta från ingefära
Penguin aioli Mexican med torkad chili
VARMA SKALDJUR
1/2 Gratinerad Hummer serveras med baugette & grillad citron 365
Halv Gratinated Lobster with baugette & grilled lemon
Moules Marinières
1/1 260 1/2 180
Svenska sniglar från Vingåker i Sörmland, gratinerade med vitlökssmör, persilja & panko serveras med grillad baugette 185
Snails from Vingåker gratinated with garlic butter, parsley & panko crumbs. Served with grilled baugette
tillbehör
Pommes frites & aioli 65 kr
French fries & aioli
Pommes frites & tryffelmajonäs 75 kr
French fries & truffle mayo
Vitlöksbröd 65 kr
Garlic bread
Trädgårdssallad med Cube green sallad 65 kr
Garden salad, Cube green
Sotade pimientos padrones 85
Blackened Padròn pepper with aioli
Brödservering för två
FÖRÄTTER/STARTERS
Ägg- & Caviarmacka Störrom Baerii, stekt ägg, rostad märg & schalottenlök på toast 325
Egg & Sturgeon Caviar Sandwich, fried egg, roasted marrow, shallots, toast bread
Caviar, Störrom Baerii, serveras med gul lök, smetana & blinier 30g/ 895
Sturgeon Caviar, ask about today’s selection; served with onion, smetana and buttered toast
Skagenröra toppad med löjrom serveras med smörstekt toast 1/2 225, 1/1 365
Toast Skagen with trout roe
Moules Marinières 1/2 180
Löjrom serveras på krispig råraka med smetana, rödlök & gräslök 295
Bleak roe served with råraka/Swedish potato cake, smetana, rödlök & gräslök
Monrads SOS tre sorters sill/strömming, Västerbottenost, knäcke, smör & dillslungad potatis 165
Monrads SOS herring in three ways, Swedish hard cheese, crisp bread, butter & Swedish new potatoes
Fritto Misto Medelhavets variant på tempura gjort på havetsläckerheter, serveras med pequinaioli & schug 210
Fritto misto, the Mediterranean tempura of the ocean´s delicacies, served with pequin aioli & schug
Råbiff på svenskt innanlår med duxelle på Karl-Johansvamp smaksatt med dijon, grillat äpple, jordärtskockschips & riven Wrångebäckost 210
Beef Tartare with a cep duxelle seasoned with dijon, served with grilled apple, Jesusalem artichoke crisps and grated Wrångebäck cheese
Monradsbrädan blandade utvalda delikatesser, för 2 personer 375
Monrads plate; mixed cold selection from our deli, for two persons
HUVUDRÄTTER/MAINS
Dagens fisk med kökets val av tillbehör – dagspris
Todays fish with chefs choice of garnitures daily price
Moules Marinières 1/1 260
Caesarsallad med pilgrimsmussla, scampi & räkor 325
+ meny med 1/2 plockad hummer + 275
Caesar Salad with scallop, scampi & shrimps
Tagliatelle il Gamberetto husets pasta med scampi slungad i vitlök- & chiliolja, hyvlad zucchini, parmesan & persiljecrust 365
Tagliatelle il Gamberetto house pasta with prawns tossed in garlic- & chili oil, grated zucchini, parmesan & parsley crust
Rimmad lax med dillstuvad potatis 315
Lightly salted salmon served with dill-stewed potatoes
Skagenröra toppad med löjrom, serveras med smörstekt toast 365
Toast skagen with bleak roe
Fiskgryta på dagens fisk, grillad havskräfta, räkor, musslor & bakade rotfrukter, serveras med aioli & baugette 365
Fish pot; todays catch, grilled langoustine, shrimps, mussels & baked root crops, served with aioli & baugette
Halstrad Tonfisk Niçoise med en rubb på oregano & kapris, kronärtskocka & oliver, grönt från cube greens, riven äggula & Nobisdressing 365
Seared Tuna Niçoise with an oregano- & capers rub, artichoke & olives, Cube Green lettuce, grated egg yolk, served with a mustard & garlic dressing
Bakat Skånskt Tupplår med gremolata & gråärtshummus, syltad kålrabbi, broccolibuketter & friterad haricots verts, serveras med sesam- & marconamandel dukkah 310
Coq á la Scania, southern Swedish rooster leg with gremolata, Swedish pea hummus, German turnip, broccoli & deep fried green beans served with sesame- & marcona almond dukkah
Råbiff på svenskt innanlår med duxelle på Karl- Johansvamp smaksatt med dijon, grillat äpple, jordärtskockschips & riven Wrångebäckost 345
Beet Tartare with a cep duxelle seasoned with Dijon, served with grilled apple, Jerusalem artichoke crisps and grated Wrångebäck cheese
Viltköttbullar med potatispuré, rårörda lingon, pressgurka & gräddsås 255
Venison Meatballs with mashed potatoes, lingonberries, pickled cucumber and cream sauce
Oxfilé & Entrecôte serveras med kökets val av tillbehör: persiljeslungade champinjoner, tomatsallad, bearnaisesås och pommes frites 585/485
Tenderloin or Ribeye with condiments: field mushroom tossed in parsley, tomato salad, bearnaise sauce & french fries
DESSERTER/DESSERTS
Hemgjord glass & sorbet fråga efter dagens urval av smaker 48/kula
Homemade ice cream & sorbet; ask for today´s selection
Inkokta Päron i vanilj & stjärnanis med yoghurtsherber, päroncrème, kolasås & knäckig kaka 140
Autumn Pears pickled with vanilla and aniseed, served with yoghurt sherbet, pear cream, caramel and crispy biscuit
Chokladbrownie med havtornssorbet, apelsincurd & karamelliserade hasselnötter 140
Chocolate Brownie with sea buckthorn sorbet, orange curd and caramelised hazel nuts
Crème brûlée vanilj, socker, grädde 115
Crème brûlée, caramelized sugar, vanilla, cream
Ost dagens tre ostar med tillbehör 145
Assortment of cheese
Husets Raringar Olika sorters tryfflar till kaffet från 35
Truffles & biscuits, different flavours & styles, your choice
SÖTA VINER
2017 Château Haut-Bergeron, Bordeaux, Frankrike 125
2015 Dr Bürklin-Wolf Wachenheimer Riesling Auslese Tyskland 165
2018 Quinta de la Rosa, LBV Duoro, Portugal 125
10 YO Cossart Gordon Malmsey Madeira Portugal 145
2021 Diosa Late Harvest, Wöllfer, Long Island (New York), USA 195
CORAVIN SÖTT
10 YO Tawny Port, Quinta do Vallado, Duoro, Portugal 32/cl
20 YO Tawny Port, Quinta do Vallado, Duoro, Portugal 46/cl
KAFFEDRINKAR
Espresso Martini – Vodka, Kahlua & espresso 180
Irish Coffee – Jameson, kaffe & grädde 180
Kaffe Karlsson – Cointreau, Baileys, kaffe & grädde 180
Bordsbokning
Här kan du boka bord för dig och ditt sällskap (max 9 personer online).
För större sällskap och eventuella frågor, kontakta oss per telefon 08-755 16 10 eller storasallskap@monrads.se.
Observera att vissa bord inte går att boka på webben, så ring oss om önskad tid och plats inte finns tillgänglig, så försöker vi hjälpa till. Välkomna!
dagens tips
Varje dag erbjuder köket Dagens fisk. Det är alltid en alldeles nyinkommen fisk; serverad som filé, i bit eller hel med kockarnas val av tillbehör samt även Dagens husman.
Fler än 10 vid bordet
Läs mer
Självklart har vi också en separat meny för våra yngre gäster!