Om Monrads

Historien om Monrads

Vi två som står bakom Monrads är Lina & Johan Monrad. När vi träffades var det den stora kärleken. Även om vi inte hade en aning om det då, när vi var 26 år gamla, kom vi att bli ”The perfect match” för en gemensam framtid med en Saluhall där både krog & delikatessbutik skulle få plats i våra barndoms hemtrakter i hjärtat av Djursholm.

Från hötorgshallen till djursholm

Johan hade ett förflutet i Lisa Elmqvists hårda skola. Där var det ”Learn by error”! Han fick tydligt beskrivet för sig varje gång han begått ett misstag medan framgångarna bemöttes med tystnad. Efter att ha skrubbat oräkneliga ton krabbor och öppnat så många ostron att det börjat närma sig världsrekord blev det tystare och tystare från de högre i hierarkin. Johan började känna sig mogen och manad för vidare äventyr i livet, utanför Saluhallens lykta dörrar.

I en annan del av staden hade Lina, ungefär samtidigt, avslutat sitt första eller andra ton av burna tallrikar i servisen på Strand hotell, ett par välrenommerade reklambyråer hade passerats, en fil kand inom pedagogik hade tagits- och faktiskt även ett par somrar i servisen på ”Lisa på torget” på Östermalms torg var avklarade. Även Lina var redo att möta nya utmaningar.
Johan & Linas familj blev snabbt stor. Och större. Och större. För efter fyra barn och hund omfattades familjen snart av fiskar, kockar, kypare, servitriser, bartenders, laxar och många många nära och oerhört kära gäster.

Inte alltför sällan låg någon i personalstyrkan och sov i någon soffa när Lina var nere för att koka välling mitt i natten- oklart vem men alltid mycket välkommen! En TV-kväll med sport i fokus hemma hos Johan & Lina kunde befolkas av en den ena en den andra till hela soffan var fyllt av barn & personal i en osorterad röra. På en kärlekssemester är det inte alls osannolikt att i alla fall ett axplock ur staben ör med… Vår familj är stor. Vi älskar- och är så stolta över varje del av den!

Monrads är i sanning en familjerestaurang och det är just det Lina & Johan är mest rädda om i sitt varumärke. Det finns nästan alltid minst en av oss på plats på Monrads för att hålla ett öga på att allt fungerar i den förlängda delen av Familjen Monrads.Vi hoppas och tror att det ska kännas i andan; Hur oerhört mycket tid, kärlek och omtanke Johan & jag har ägnat vårt ställe, säger Lina. Visst avskyr vi både varandra och fisklådorna emellanåt, men i botten finns så obeskrivligt mycket kärlek i det vi gör.

Vi älskar Monrads – hoppas Ni gör det också!
Välkomna ”hem” till oss!

Varmt välkomna till stolta ägare av
Monrads Djursholm
Johan & Lina Monrad med personal